Gezinsreizen Riksjakids Florida

Naar Amerika!

Pretparkland, pelikanen en palmstrand

Je Florida kids rondreis langs hoogtepunten en korte rijafstanden, dus ook met de allerkleinsten goed te doen. Start the American dream met de pretparken van Orlando. Voor je kids kan de reis dan al niet meer kapot.  Na een ontmoeting met Mickey en zijn vrienden cruise je met je huurauto naar de mooiste stranden aan de westkust. Lekker bijkomen van alle fun in Orlando. Dus niets meer dan een boottochtje, schelpen zoeken en genieten van een cocktail is wat je hier gaat doen. Zweef vervolgens door het moerasgebied van de Everglades in een 'swamp boat' op zoek naar alligators en rijd de 'overseas highway' naar de Florida Keys.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, selfdrive, 10 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Individuele gezinsreis
 

Rollercoasten van zeekoeien naar Keys

In deze actieve rondreis zie je naast de highlights ook het Florida achter de stranden en pretparken. Lekker inswingen doe je met cadillacs en (fruit)cocktails aan de palmboulevard van Miami. Daarna haal je je huurauto op en cruise je op je gemak door de ‘Sunshine State’  beginnen. De megaparken van Orlando liggen als eerste op de route. Gewapend met snorkel en flippers is het vervolgens zwemmen met zeekoeien en lekker bijkomen op schelpenstrand. Dan de moerassen van de Everglades in, opzoek naar alligators. Al beachcruisend verken je het Caribische Key West dat dichterbij Havana ligt dan Washington. Je sluit je reis af met waterpret en dolfijnen aan het hangmatstrand van Islamorada.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, selfdrive, 13 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Individuele gezinsreis
 

The Floribbean dream

Onze favoriete en meest complete Florida familiereis. Na aankomst op Orlando is het eerst even lekker acclimatiseren aan de surfcoast van Florida. Daarna wachten Mickey, rollercoasters en daverende shows op je in Orlando, waar je jezelf ook weer even kind voelt. Zet je zonnebril op en laat je de komende dagen verrassen door de natuur. Met je eigen huurauto cruis je verder naar de westkust waar je gaat snorkelen met zeekoeien. Even bijkomen aan het sunset schelpenstrand voordat je met een swamp boat door de moerassen van de Everglades zweeft, opzoek naar wildlife. Na de overseas highway wacht het Caribische sfeertje op de Keys.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, selfdrive, 17 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Individuele gezinsreis
 

Surfin` USA

Veel gezinnen vinden het fijn om hun Florida gezinsreis te starten met een paar dagen strand. Dus niet meteen ondergedompeld worden in de Disneyparade, maar eerst even acclimatiseren en bijkomen van de vlucht. Cocoa Beach vonden wij hiervoor de aangewezen plek, omdat het op slechts anderhalf uur rijden van Orlando Sanford luchthaven ligt. Wij regelen twee overnachtingen in een knus hotel met zwembad aan Cocoa Beach.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, strandverlenging, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Meet Mickey en de rest

'It's a small world after all...' Eigenlijk een gek liedje in een van 's wereld grootste Disneyparken. Orlando is één en al attractiepark met Walt Disney World, springende orka's in Seaworld en filmsets in Universal Studios. De parken zijn groots en meeslepend. Met deze 'Bouw je eigen pretpark reis' helpen wij je het meeste uit je reis Florida met kids te halen. Dus trek je comfortabele schoenen aan, zet je muizenoortjes op en laat je betoveren voor de magie van Orlando.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, bouwsteen, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Flipperen in zeekoerivier

Florida staat bekend om haar Manatees. De meeste zeekoeien leven aan de Nature Coast, in het noordwesten van Florida. Hier heb je de grootste kans om deze kolossale maar zachtaardige dieren te spotten. Je gaat met een boot en ervaren gids de rivier op. Hij kent het gebied goed en weet vaak precies waar de zeekoeien zijn. Met een duikbril op spring je het water in en wacht je tot de eerste zeekoe op je afkomt. Zeekoeien zijn erg nieuwsgierig aangelegd en ze vinden het vaak leuk om even bij je rond te hangen. Er is geen minimum leeftijd verbonden aan het zwemmen zeekoeien, maar het kan wel spannend zijn voor de allerkleinsten. Wij raden de bouwsteen daarom aan voor kinderen vanaf 6 jaar.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, bouwsteen, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Lekker lui op schelpenstrand

De beste Florida stranden vind je aan de westkust. Hierdoor is het grootste gedeelte van de westkust volgebouwd met badplaatsen, resorts en appartementen voor gepensioneerde Amerikanen. Wij hebben een plekje gevonden voor de westkust op het eiland Sanibel waar je geen hoogbouw vindt en een gemoedelijke eilandsfeer hangt. Hier is het lekker bijkomen van de wervelende themaparken.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, strandverlenging, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Inspect a gator

Ervaar de Everglades tussen de lokale bewoners. De meeste gezinnen rijden, mede vanwege de muggen, in een dag door naar de drukke badplaatsen aan de kust. Zonde vinden wij, want zo heb te weinig tijd om de grootste subtropische wildernis in Amerika te zien en de zompige sfeer in the bayou (= moerassige rivierarm) te ervaren. Daarom kiezen wij voor een lodge in moerasdorp Everglades City. De kamers zijn meestal ruim genoeg voor het hele gezin, hebben airco en horren. Wel ben je geregeld op pad, dus zul je wel een paar muskietenbulten als souvenir meenemen uit het zompige binnenland.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, bouwsteen, 2 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Beachcruisen op Key Lime

Welkom op Key West, de meest zuidelijk gelegen Key met een vrolijke Caribische setting. Tijdens je Key West reis verblijf je in een houten historische inn met Caribisch sfeertje in het gezellige oude centrum vol witte huizen met veranda’s. Ondanks dat het populair is en er tegenwoordig miljoenen toeristen komen, heeft het nog steeds een vrijgevochten karakter. Door de afgelegen ligging was dit jaren een plek voor avonturiers, hippies en kunstenaars/schrijvers als Hemmingway. De locals zijn laidback, tolerant en levensgenieters.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, strandverlenging, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

(Dol) fijne hangmatbaai

Welkom op Islamorada, de Caribische verrassing van je Florida reis met kinderen. Islamorada bestaat uit verschillende kleine laidback eilandjes in de Upper Keys. Wij vonden hier een sfeervolle Caribische hideaway aan het strand. De onderwaterwereld van Islamorada is dé plek waar het enige levende rif van Amerika te bewonderen is. Vergeleken met Key West zijn de Upper Keys rustiger. Hier komt men om te vissen, te snorkelen en te relaxen.

  • Reisinfo: Verenigde Staten, strandverlenging, 3 dagen, alle leeftijden

Meer info

> Verenigde Staten > Bouwsteen
 

Ga direct naar:

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
AddThis Social Bookmark Button